Обикновено свързваме Великден със семейни събирания, яйца, козунаци...и трупане на килограми.Диетичното

...
Обикновено свързваме Великден със семейни събирания, яйца, козунаци...и трупане на килограми.Диетичното
Коментари Харесай

Как да не напълнеем покрай великденските празници?

Обикновено свързваме Великден със фамилни събирания, яйца, козунаци...и трупане на килограми.

Диетичното хранене по Великден може и да звучи като оксиморон, само че е напълно допустимо. Ето няколко съвета, с които по време на празниците е допустимо освен да запазите тежестта си, само че и да свалите солидно количество от него!

Важното в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те никога не би трябвало да се одобряват комбинирани. В яйцата се съдържат доста количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати. Когато ги похапвате, е добре да ги приемате през най-малко два часа. Така стомахът ще ги преработи по-лесно.

Тайната на триумфа на отслабването е в това да не претоварите организма, тъй като по време на празниците нормално се сервират висококалорични ястия. Ако съумеете да се контролирате, в края на празниците ще се чувствате леки и елегантни. 

По Великден козунакът постоянно се сервира с мляко. Тази композиция също не се предлага, тъй като още веднъж се смесват въглехидрати и белтъчини. Много по-добре е да комбинирате козунака с чай, вода или плодов сок.

Неделима част от празника е празничният обяд. За да залъжете стомаха, започнете с огромна порция салата. Така ще се заситите и за главното ядене ще остане малко място. За да не се претоварвате, комбинирайте месото с пресни или задушени зеленчуци. Така, като се изключи че ще се заситите, ще осигурите на храносмилателната система достатъчно фибри, с цел да работи тя по-активно.

След изобилния обяд неизбежно идва и вечерята. Тя би трябвало да е вкусна, само че и лека. За да спазите традицията, може да заложите на варени яйца със зеленчуци. Една добра концепция е да задушете в малко вода моркови, зелен фасул и грах. Подправете със соев сос, чесън и черен пипер. В полученото прибавете две сварени яйца и залейте със сос от кисело мляко, горчица, бульон и магданоз – щедро, вкусно и в това време нискокалорично.

След празниците е добре да разтоварите поне един ден. В него похапвайте само плодове и зеленчуци и пийте доста течности под формата на минерална вода, прясно изцедени сокове и зелен чай. Разходките измежду природата също са изключително потребни – както на самия празник, по този начин и в дните след него, припомнят от Gotvach.bg.

А докато боядисвате яйцата за Великден, може да похапвате без терзания диетични закуски и бисквити, както и сурови бонбони - те работят за вашата тънка талия и положително въодушевление, което също е изключително значимо за положителната форма на тялото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР